VALPAR

Att hämta hem en valp är alltid en omställning men ofta en väldigt positiv och spännande sådan. Det är viktigt att valpköpet är ett väl genomtänkt beslut då du förväntas ta hand om din hund i ca 10-15 år, under årets alla dagar och i alla väder.
Jag vill att vi träffas innan det är dags för ett eventuellt valpköp. Det är viktigt för mig att det känns bra mellan oss då kontakten mellan oss inte upphör i och med att valpen flyttat.
När valparna sedan är ca 4 veckor gamla går det bra att för första gången kommer och hälsa på dem. Vid behov kanske vi även träffas fler gånger innan valpen ska flytta.
Valpen flyttar tidigast vid 8 veckors ålder och vi träffas då hemma hos mig för överlämning av valpen.
Vid leverans är valpen:
– registrerad i SKK
– veterinärbesiktigad
– chipmärkt
– vaccinerad
– avmaskad
– dolda fel-försäkrad
Med valpen medföljer även annat så som allmänna skötselråd och individuell information, en filt med lukt från mamma och syskon, en påse med foder som valpen är van vid och en visselpipa som valpen är van att lystra till.
Under den första tiden efter valpens hemkomst ska det ägnas mycket tid åt att lära känna den nya familjemedlemmen. När valpen sedan är 12 veckor gammal är det dags för att veterinärbesök då man fyller på grundvaccinationen. Lite senare kanske ni går en valpkurs för att stärka er relation!

När valpen inte längre är valp utan har fyllt 1 år vill jag att alla hundar kontrollerar patella och hjärta. Detta gör man enklast i samband med 1 års-vaccinationen.

Vid lägst 2 års ålder vill jag att hundarna ställs ut minst 1 gång i öppen klass och även att de genomgår BPH eller MH. Detta för att jag ska ha möjlighet att noggrant utvärdera mitt avelsarbete så det fortsätter att gynna rasens utveckling!

Är du intresserad av en valp från min kennel är du välkommen att kontakta mig. Se kontaktuppgifter under fliken ”OM”.

Uppfödning av Fransk Bulldogg