Uppdatering, resumé 2018

Längesedan jag uppdaterade hemsidan nu men det börjar bli dags att försöka bli bättre på det nu!
Vad har hänt under året som gått då?
Fokus har framför allt legat på att träna hundarna när inte resten av livet har kommit emellan.

Aste har växt upp till en förjävlig unghund med extremt mycket energi, och kräver enormt mycket uppmärksamhet. Han är följsam och för det mesta enkel att ha runt omkring sig men ofta försvinner den lilla självkontroll han har p g a hans energi.
Vi har börjat i en träningsgrupp i lydnad för instruktör en gång i veckan vilket är jättekul och nyttigt. Aste har superfina grunder i lydnaden och utvecklas hela tiden även om vi hade en svacka i höstas då han kom in i en utvecklingsfas som gjorde honom väldigt nosig och ofokuserad. Jag hade planerat för ungefär 5 starter i lydnaden under hösten, men hans tonårsfasoner slog till som hårdast precis i samband med första tävlingen, då han för första gången stack från mig under arbete, haha! Typiskt tänkte jag, och vi nollade ganska många moment, men de momenten vi lyckades genomföra fick fina poäng, bl a 10 på fjärren som vi hade haft lite problem med innan. Efter det bestämde jag mig däremot för att det inte var värt att starta något mer under hösten då han förmodligen bara skulle ”misslyckas”. Nu har han däremot vänt tillbaka mot en mer fokuserad hund igen, så vi planerar att testa på tävlandet igen i april vilket jag ser fram emot.
Aste är ju fortfarande ung så att vi fick skjuta på tävlandet gör ingenting. Vi har fått mer tid att fokusera på hur man ska bete sig till vardags och jag har nu fått en bättre uppfattning om vad Aste kräver för att kunna vara sitt bästa jag i alla situationer! Nu jobbar jag på att anpassa mig efter det.

Magda då… Magda har inte tävlat något mer, mest p g a tidsbrist då Aste har behövt otroligt mycket tid! Dock har hon tränat mest nosework och viltspår och jag tänker mig att hon ska kunna tävla i detta under 2020 då jag har planer på att kunna para henne detta året. Mer uppdatering om det kommer då saker och ting är klara…

Annars har inte mycket hänt på hundfronten. Vi hade kennelträff i september då alla valparna kom hit och bl a deltog i BPH med skott. Alla valparna briljerade och blev godkända vilket var superkul. Även pappa Frank + ägare Eva-Stina reste hit och var med vilket jag tror uppskattades, då inte alla valpköpare alltid får möjligheten att träffa pappan. Efter BPH så hängde vi på klubben och tränade och käkade tillsammans, och dag två anslöt alla valparna utom 1 (var tvungen att åka hem) och vi tränade spår.
Aste har precis varit hos veterinären och kollat knän och hjärta och fick UA på båda, och jag vet att de andra valparna är på g att testas också.

Jag är verkligen superglad för min första kull! Alla har hamnat hos fantastiska familjer och det syns hur alla trivs! De aktiveras och tränas och ser extremt lyckliga ut och det viktigaste är att det verkligen känns som att familjerna trivs med SIN hund.

Förhoppningsvis kan jag snart uppdatera igen om planer för nästa kull. Spännande år!

Bild från valpträffen, fr.v. Aste, Magda, Frank, Ragna, Allan, Sixten, Tjabo

En reaktion på “Uppdatering, resumé 2018”

  1. Hejsan!
    Jag hittade in till din sida då jag sökte efter uppfödare då vi väldigt gärna vill skaffa en till fralla framöver och såg att du oxå bodde i Sundsvall? Om ni får och planerar en kull under sommaren så är vi väldigt intresserad ?

    Hoppas att vi hörs av!

    Mvh Elin
    vackradusundsvall@hotmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *