Allan letar nytt hem

Allan letar efter ett nytt hem!

Allan är en fransk bulldogg, snart 10 månader gammal (född 2017-06-10). Han är en av fem valpar från min första och hittills enda kull där alla valparna föddes på naturlig väg.

Han bor idag i Sundsvall hos en familj med två små barn (2 & 4 år) men p g a ändrade familjeförhållanden har familjen kommit fram till att det bästa för Allan vore att han fick flytta till ett nytt hem där han får stanna resten av sitt liv.

Allan är till vardags en stabil kille med en bra av och på-knapp som gärna slappar inomhus och han har ett stort tålamod med barnen i familjen (självklart med förutsättningarna att han kan dra sig undan när han vill). Hittills har han inte visat några tecken på resursförsvar varken mot barn eller andra hundar och han kommunicerar på ett trevligt sätt med andra hundar.

Allan är rumsren, van att åka bil och vara ensam hemma, och enkel i övrig vardaglig hantering. Han kan skälla till om han hör att någon är i närheten av ytterdörren, endast för att tala om att han finns där men släpper gärna in vem som helst, som de flesta frallor skulle göra!

Allan har aldrig visat några tecken på sjukdom men p g a en olycka opererades han vid 5 månaders ålder för en avslitningsfraktur i ena bakbenet. Detta är en vanlig typ av fraktur hos unga hundar då de ”sliter av” tillväxtzonen men med väldigt god prognos. Efter en tids vila och rehabilitering är Allan helt återställd och förväntas inte påverkas av skadan i framtiden.

Allans mamma heter Magda och bor hos mig. Magda är en cool hund som älskar att arbeta men helst för sig själv då hon är väldigt självständig. Hon har hittills tävlat i rallylydnad och är uppflyttad till fortsättningsklass som vi hoppas kunna starta i under 2018. Men det Magda älskar mest är att jobba med sin nos. Hon har visat sig vara en stjärna i både nosework och spår som vi också planerar att tävla i under kommande år.

Pappan till Allan heter Frank och han har tillsammans med sin matte Eva-Stina visat att även en fralla kan hävda sig på tävlingsbanan! Tillsammans har de tävlat sig till diplom i gamla lydnadsklass 1 och 2, uppflytt till lägre klass bruksspår, diplom i rallylydnad nybörjare och i höstas blev de även godkända i anlagsklass för viltspår.

Både Magda och Frank är till vardags enkla och trevliga hundar som tar det mesta med ro. De kan koppla av i alla miljöer, både runt andra hundar och människor och är lätta att hantera.

De har båda genomgått godkända mentaltest (Magda BPH, Frank MH), undersökta UA för både patellaluxation och hjärta och har aldrig uppvisat någon form av sjukdom (t ex allergi, ryggont).

Utmärkande för kullen är valparnas arbetslust och följsamhet (missförstå mig rätt, de är fortfarande envisa bulldoggar 😉).

Allan vill flytta till ett aktivt hem där han får den uppmärksamhet han förtjänar.

Är du efter att ha läst den här texten intresserad av att få veta mer om Allan? Hör av dig till mig (Hilda) på telefon 0702169030.

Bild 1) Allan bild 2) Allan bild 3) Frank & Magda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *